Spring naar content

Hot ITem Academy sluit zich aan bij ecosysteem van Conclusion

Home » Nieuwsberichten » Hot ITem Academy sluit zich aan bij ecosysteem van Conclusion


3 december 2020

Met trots mogen wij bekend maken dat de Hot ITem Academy, samen met de overige onderdelen van de Hot ITem Groep, nu officieel onderdeel is van het Conclusion ecosysteem.

Met de krachtenbundeling krijgt Conclusion de beschikking over een team van circa 250 professionals gespecialiseerd in business intelligence, data analytics, datamanagement, integraties en verandermanagement op het gebied van datagedreven werken

“Met deze versterking kan Conclusion klanten nog beter ondersteunen bij hun datagedreven digitale transformaties en het optimaliseren van processen. Met bedrijven als AMIS en Yellowtail (in maart van dit jaar overgenomen) in het ecosysteem van Conclusion ligt er al een stevige basis”, laat Engbert Verkoren, de CEO van Conclusion weten.

De Hot ITem Academy gaat nauw samenwerken met Bright Alley en Conclusion Implementation om zo de meest innovatieve ontwikkelprogramma’s te bieden aan hun klanten.

Sterkere positie

Binnen de Nederlandse markt geniet de Hot ITem Groep een sterke reputatie. Vanuit verschillende labels leggen de professionals zich toe op het gebied van business intelligence en data engineering (Hot ITem), advanced analytics en big data engineering (Future Facts), beheer van hybride data-omgevingen (HIBRID), databeheer voor pensioenfondsen (DataTrust) en meetbare transitie naar een datagedreven organisatie en cultuur (Hot ITem Academy).

CEO van Hot ITem Dick Mecklenfeld over de focus van het bureau: “Wij helpen organisaties bij het verbeteren van hun prestaties. Dit doen we door bedrijfskundige kennis te combineren met data voor de belangrijkste business drivers in de visie en strategie. Hierdoor kunnen onze klanten factbased sturen, verantwoorden en nieuwe businesskansen ontdekken.”

“Wat mij in het bijzonder aanspreekt is dat Hot ITem sinds haar oprichting al businesscase-gedreven werkt”, voegt Verkoren toe. “Dit zie ik als de succesfactor in deze markt, omdat hiermee enthousiasme ontstaat in alle geledingen van de klantorganisatie.”

Culturele fit

Verkoren wijst naast de inhoudelijke ook op de sterke culturele fit tussen beide organisaties: “De cultuur van Hot ITem, waarbij gepassioneerde vakspecialisten alles doen voor de verbetering van resultaten van haar klanten, sluit nauw aan bij onze filosofie en biedt daarmee wezenlijke waarde aan de medewerkers en afnemers van onze klanten. Daarnaast speelt deze cultuur een sleutelrol in de succesvolle ontwikkeling van nieuwe toepassingen met behulp van technologieën zoals internet of things (IoT), artificial intelligence (AI) en machine learning.”

Voor het kleinere Hot ITem en de klanten van het bureau betekent de overname een mooie kans, stelt Mecklenfeld: “Als onderdeel van Conclusion kan Hot ITem echt een volgende stap zetten. We zien veel kansen door inhoudelijk samen op te trekken met de bestaande bedrijven in het ecosysteem van Conclusion en op die manier een nog grotere toegevoegde waarde voor onze klanten te realiseren.”

Scroll naar boven