Spring naar content

Ontwikkeling datageletterde medewerkers

Home » Expertisegebieden » Ontwikkeling datageletterde medewerkers

Datagedreven werken vraagt om wendbare, datageletterde medewerkers. Het is belangrijk dat zij over de juiste kennis en competenties beschikken om de marktbehoeften en strategische doelen en ambities te kunnen realiseren. Je hebt medewerkers nodig die flexibel en breder inzetbaar zijn dan alleen in hun traditionele functie. Zo kun je als organisatie continu blijven vernieuwen om de ontwikkelingen en marktvragen aan te kunnen.

Multifunctionele en datarollen

Om te weten waarop je moet vernieuwen is het van belang data als een asset te behandelen. Met de inrichting van een wendbaar datafundament ben je als organisatie in control over je data en ben je in staat een scherpe informatieset te creëren (meer informatie hierover vind je op de website van Hot ITem). Hiermee worden de strategische doelen vertaald naar actieve sturing in alle lagen van de organisatie. Door deze groeiende rol van data zie je dat traditionele rollen verdwijnen en er meer multifunctionele en meer datarollen ontstaan. Dit alles vraagt om andere competenties, zoals zelfsturing en flexibiliteit. Door aandacht te besteden aan de wendbaarheid van je medewerkers zorg je ervoor dat je dure dataoplossingen ook écht op de juiste manier worden ingezet en dat je er het gewenste rendement uithaalt.

De Hot ITem Academy helpt je mensen te ontwikkelen naar wendbare, datageletterde medewerkers. Hiervoor brengen we helder in kaart hoe de toekomstige rollen er uitzien en welke competenties er nodig zijn. Dit kunnen vakinhoudelijke competenties zijn of soft skills zoals situationeel leiderschap en communicatie. Aan de hand hiervan kun je vaststellen wie het beste aansluit op welke nieuwe rol en wat medewerkers dienen te ontwikkelen om succesvol te kunnen zijn in die nieuwe rol. Samen stellen we een gedegen ontwikkelplan op om de gewenste ontwikkeling te realiseren.

Persoonlijke ontwikkel- en actieplannen

We brengen de competenties die nodig zijn in kaart en ontwikkelen een 360-graden-assessment. Aan de hand hiervan stellen we gezamenlijk persoonlijke ontwikkelplannen en gedegen actieplannen voor de medewerkers op om zich te bekwamen in de gewenste competenties. Een belangrijk aspect van deze trajecten is dat de medewerkers het geleerde ook daadwerkelijk kunnen en mogen toepassen. Dit doen we door de theorie relevant en praktijkgericht te maken. Daarnaast coachen we het management in het slim faciliteren van hun medewerkers het geleerde in hun werk toe te passen.

Continue ontwikkeling van datageletterde medewerkers

Door de snelle technologische ontwikkelingen moeten medewerkers zich in hun nieuwe rol continu blijven ontwikkelen. Alleen dan ben je als organisatie in staat blijvend te innoveren en snel en soepel te acteren op veranderingen. Hiervoor is ‘Continuous Learning met Factbased Talent Management’ van essentieel belang.

Meer informatie?

Wil je weten wat de Hot ITem Academy kan betekenen voor jouw meetbare transitie naar een datagedreven organisatie en cultuur? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Plan je adviesgesprek
Scroll naar boven