Spring naar content

Continuous Learning met Factbased Talent Management

Home » Expertisegebieden » Continuous Learning met Factbased Talent Management

Door de snelle technologische ontwikkelingen is het continu actualiseren van vakkennis op het gebied van data een voorwaarde voor de datagedreven organisatie. Wij noemen dat ‘Continuous Learning’.

Een efficiënte manier om Continuous Learning in te zetten is door het te koppelen aan je organisatiestrategie. Door een omgeving te ontwikkelen waarin je de strategische doelen verbindt met kennis- en competentieontwikkeling creëer je wederzijdse versterking. Aan de hand van je strategie bepaal je welke nieuwe competenties en/of kennis nodig zijn om de doelen te realiseren.

Factbased Talent Management

De Hot ITem Academy heeft hiervoor ‘Factbased Talent Management’ ontwikkeld. Met deze aanpak, toegespitst op jouw situatie, maken we inzichtelijk wat het gat is tussen de huidige en gewenste competenties en kennis in relatie tot de strategische doelstellingen. Aan de hand hiervan stellen we gezamenlijk persoonlijke ontwikkelplannen en gedegen actieplannen op voor de datageletterde medewerkers om zich verder te bekwamen in de gewenste competenties. Vervolgens monitoren we deze persoonlijke ontwikkeling, waardoor inzichtelijk wordt wat de toegevoegde waarde is van workshops, trainingen, opleidingen en coachingstrajecten.

Het meten van Factbased Talent Management

In de Factbased Talent Management-methodiek nemen we de bovengenoemde strategische doelstellingen en de vertaling naar benodigde competenties voor jouw organisatie als uitgangspunt. Voor iedere rol stellen we vast in welke mate competentieontwikkeling van belang is. Dit vertalen we vervolgens naar een 360-graden-assessment.

Het ingevulde assessment geeft een goed beeld van het startniveau van de medewerker en maakt het mogelijk een maatwerkadvies op te stellen rondom leer- en ontwikkelinterventies. Dit assessment voeren we periodiek uit om de ontwikkeling van alle medewerkers te volgen en zo het rendement van het leren te borgen. Indien nodig passen we het assessment aan de veranderende strategische doelstellingen aan, zodat continuous learning aantoonbaar de juiste waarde blijft toevoegen.

Meer informatie?

Wil je weten wat de Hot ITem Academy kan betekenen voor jouw meetbare transitie naar een datagedreven organisatie en cultuur? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Plan je adviesgesprek
Scroll naar boven