Masterclass VodafoneZiggo

Assessment

Case

Bedrijf: Hot ITem (www.hotitem.nl)

Het bedrijf levert veelal totaaloplossingen op het gebied van data. Zo adviseren ze klanten over hoe ze strategisch een datafundament moeten aanleggen om hun bedrijf naar een hoger prestatieniveau te  brengen (consultancy), deze procesmatig moeten borgen en optimaliseren binnen de organisatie (coaching, opleiding, programmamanagement, interim management, beheer etc.). Tevens houden ze zich bezig met de daadwerkelijke implementatie hiervan (architectuur, BI ontwikkeling etc.).

Belangrijkste stakeholder: Business Controller

Je stakeholder is de Business Controller van het bedrijf en is verantwoordelijk voor het inzicht in de inzet van alle medewerkers binnen de vele (klant)projecten.

Case: MT presentatie

Je stakeholder informeert maandelijks het management team over de verworven inzichten.

Interview:

Probeer door middel van de vragen die je stelt tijdens het interview in de huid van je stakeholder te kruipen en bepaal hoe je haar het beste zou kunnen helpen om zijn/haar doel(en) te bereiken. Let daarbij op dat je verder kijkt dan alleen de data/analyse.

Gevraagd:

Presenteer de volgende twee onderdelen terug aan je stakeholder naar aanleiding van het gehouden interview:

  1. Analyse:
  • Vertaal de verkregen data naar actionable insights en leg deze helder uit (story telling)
  1. Advies o.a.:
  • Vandaag de dag is je stakeholder aangewezen tot dit Excel-bestand. Hoe zou jij dit naar een technisch- als functioneel BI-ontwerp vertalen op termijn? En waarom?
  • Hoe lang zou dit duren denk je? En waarom?
  • Welke data mis je op basis van dit bestand die wel van toegevoegde waarde zou kunnen zijn voor je stakeholder? En waarom?
  • Welke intelligentie mis je op basis van dit bestand die straks wel in het nieuwe BI-ontwerp van toegevoegde waarde zou kunnen zijn voor je stakeholder? En waarom? 
Dataset

Heb je nog vragen over het Assessment?

Neem contact met ons op

4 + 8 =

Hot ITem Academy is een label van de Hot ITem Groep en volledig gespecialiseerd in het bieden van leertrajecten en coaching. Op dit moment telt de Hot ITem Groep bijna 250 enthousiaste en gepassioneerde specialisten.

Hot ITem gelooft in wendbare, datagedreven organisaties die de concurrentie voorblijven door zich snel te kunnen aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Alles wat wij doen heeft tot doel om de performance van mensen, afdelingen en organisaties onderscheidend te verbeteren. Dit doen wij samen met onze klanten, op basis van kwalitatief goede data en inzicht in de cruciale zaken. Wij noemen dit Factbased Improvement.

Onze specialismen: Datagedreven besturing, Business Intelligence, Business Analytics, Datafundament, Datamanagement, Datagovernance, Privacy, Cloudstrategie, Strategic Intelligence Center en beheer van hybride data-architecturen.

 

Contactgegevens

Hot ITem Academy
Danzigerkade 19
1013 AP Amsterdam

Telefoon: +31 (0)20 581 02 00
E-mail: info@hotitem-academy.nl